Dame tar bilder i gata med telefonen sin.
3

3 nettsider med gratis bilder du kan bruke (flere trenger du ikke)

Det finnes ikke lenger noen gode unnskyldninger for å bruke dårlige bilder på nettsiden, når det finnes så mange gode gratis bilder å ta av. Det gjelder bare å vite hvor du skal lete!

Hva slags bilder du bruker på nettstedet ditt setter stemningen på bedriften din. Hvilke bilder du velger er med på å bestemme hva slags kunder du tiltrekker. Derfor er det utrolig viktig å vite akkurat hvem du ønsker å nå, for når du vet det, vet du også hva slags bilder de dras mot.

Les mer: Skriv et blogginnlegg som faktisk blir lest (5 regler)

For meg er nøkkelordene kvinner, business og kaffe (mmmmm alltid kaffe), og å vite dette gjør at jeg vet hvilke bilder som funker for meg og de jeg prøver å nå ut til – ja, deg ja!

Det finnes mange lister som denne, artikler som ramser opp både syv og ti og tjue nettsider der du kan finne gratis bilder. Men for å være helt ærlig: mange av de sidene som blir nevnt er så crap. Jeg har testet mange gjennom årene, og kommet frem til hvilke som faktisk leverer kvalitet over tid. Derfor er denne lista så mye kortere enn andre du kanskje har sett, fordi jeg gidder ikke å tipse om nettsider jeg ikke selv vil bruke.

Og, la oss være ærlige her, hvor mange dårlige nettsider trenger du egentlig, om du har noen få gode du stadig kan gå tilbake til?

1 | Rawpixel

Rawpixel er ny for meg, men har allerede blitt en favoritt. Her er det dog noen restriksjoner i form av at de vil at du skal bli betalende medlem. Men bruker du søkefunksjonen får du muligheten til å huke av at du kun vil se gratis bilder, og de har fantastisk mange fine – som jeg (nesten) kan garantere at du ikke har sett mange andre steder fra før. De har dessuten mange illustrasjoner og mockups, og det er ikke så lett å finne gratis. Men det aller beste er at du kan velge hvilken størrelse du vil laste ned i; dermed trenger du ikke bruke tid på å minske bildene i etterkant, før du laster dem opp til siden din.


2 | Unsplash

Unsplash var lenge den ubeseirede favoritten, men jeg har blitt veldig glad i alle nettsidene på denne lista. Nettsiden er fantastisk enkel, og de har noe for alle. Her er også folk flinke til å laste opp aktuelle bilder, så si du skriver om… klima. På Unsplash finner du en haug passende bilder av både folk og sak, som ikke ser ut som stockbilder. Score!


3 | Pexels

Så mye gull. Her er det et massivt bibliotek å ta av, og selv om Pexels aldri pleide å være førstevalget for meg, vokser siden på meg mer og mer. Den er oversiktlig, enkel og inspirerende. Her er det utrolig lett å finne gode bilder, og jeg liker hvor mye fokus det er på fotografene.

Honorable mentions:

Kaboompics er drevet av én dame, og det er ganske imponerende, for siden blir stadig oppdatert med nye bilder. Derimot er det kanskje ikke så mye variasjon, og derfor er ikke dette blant de store favorittene. StockSnap er litt som Fretex: kvaliteten på mesteparten kan diskuteres, men er du villig til å lete kan du finne mye gull.

Pssst: Det er ikke et krav på noen av disse nettsidene at du oppgir hvem som har tatt bildene du bruker, men det står respekt av å alltid dele kjærligheten når du bruker noen andres kreative verk!

Foto av Lina Kivaka på Pexels.

CTA: 53 blogginnlegg for 2020. Bygg merkevare og tillit.
CategoriesUkategorisert
Carina Behrens

Carina Behrens har drevet med blogging og sosiale medier siden starten av internettet. Hun er utdannet journalist, men jobber som seniorkonsulent i et inbound markedsføringsbyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *