Kvinner som jobber på kafékontor.

Til tross for at jeg har laget meg en kjempetrivelig liten kontorkrok inne på soverommet, er det ikke alltid jeg blir slått av en bølge med inspirasjon når jeg tasser inn dit. Noen dager føles det bare lukket og innestengt og TV-en på andre siden av veggen roper navnet mitt i kor med iskremen i fryseren (men den snakker vi ikke om). Hjemme kan det med andre ord være alt for lett å bli distrahert (spesielt for en person som meg, med milde ADD-tendenser). Derfor la jeg for mange år siden min elsk på konseptet kafékontor.

Konseptet er enkelt: du stikker på kafé, kjøper deg en kaffe, kanskje til og med lunsj, og blir sittende. Gjerne én, to, tre, fire timer av gangen. Så sitter du der og studerer eller jobber eller fakturerer eller skriver trusselbrev; hva enn du driver med. For noen kan kafélandskapet bli forstyrrende, men personlig elsker jeg folkemylder og «chit chat» rundt meg når jeg trenger å fokusere på noe. Da jeg studerte pleide jeg å plassere meg i kantina. Derimot finnes det en hårfin balanse på hva som er en god og en dårlig kontorkafé, og jeg har funnet noen av de beste Oslo har å by på. Her er mine favoritter (som jeg oppdaterer jevnlig).

Pust | Majorstua

Pust, kafé i Oslo.

Pust har blitt mitt go-to de gangene jeg har mulighet til å dra på dagtid, da de stenger 17 alle dager (bortsett fra torsdager). Men det er nettopp det som er så digg – Pust er laget for studenter og andre som trenger et sted å jobbe på dagtid. Så det er alltid en haug med folk som sitter med nesa i en bok, musikk på øra og et åpent dokument på laptopen. På Pust er det alltid et miljø som oppmuntrer til god arbeidsflyt og kreativitet. Dessuten har de den beste sjokoladecroissanten jeg noen gang har smakt. NOEN GANG.

Heimatt | Heimdalsgata

Heimatt, kafé i Oslo.

Jeg var innom Heimatt en gang, fordi jeg så på deres egen Facebook-side at de oppfordret studenter og andre til å komme og jobbe. Da jeg kom dit var det så klart så fullt av folk at jeg ikke fikk plass. Men det var superkoselig der (bare se på bildet liksom), og jeg fikk inntrykk av at det var en veldig god atmosfære. Garantert en plass jeg kommer til å sjekke ut igjen – jeg må bare komme litt tidligere på dagen.

Sentralen | Sentrum

Den nyeste favoritten på lista. Lokalet var tidligere en bank, så Sentralen er både grandiost og imponerende – sånn utseendemessig. Det føles som du går inn i noe historisk. Det finnes både restaurant og kafé, og i kaféområdet kan du visstnok sitte helt frem til midnatt, uten stygge blikk fra de ansatte. Det finnes kafeteria og egne rom til leie også, om du skulle ønske det, så her kan du ta det avslappede kafékontoret ett steg lenger!

Kulturhuset | Youngstorget

Kulturhuset, kafé i Oslo.

Dette er stedet alle går til, virker det som, og likevel klarer jeg alltid å finne en ledig plass. God atmosfære, kule folk og god kaffe. Kom tidlig så er du kanskje heldig nok å få plass på Biblioteket i andre etasje, der er det virkelig den perfekte kafékontorvibben!

Det eneste problemet jeg har med Kulturhuset er at det noen ganger kan føles som mer en bar enn kafé. Det kan fort bli mange rundt deg som drikker øl og blir mer og mer høylytte, og selv om stemningen så klart er kjempegod, er det kanskje ikke det mest arbeidsvennlige miljøet å være i alltid.

Tøyen Startup Village | Tøyen

Tøyen Startup Village, kafé i Oslo.

Det er bare en uke siden jeg var på Tøyen Startup Village for første gang, og jeg hadde ikke lyst til å dra derfra. En god blanding av små og store bord, folk som jobber med sitt, folk som idémyldrer og diskuterer. Her må du kanskje dele bord med fremmede, og det er helt greit. Den vanlige svarte kaffen kommer i en fancy kanne og smaker litt funky, men det er også helt greit. Neste gang kjøper jeg bare noe annet.

Skatten | Tøyen torg

Skatten oppdaget jeg da jeg var i mammaperm, og det er virkelig en skatt (hehe) av et kafékontor. Her har jeg tilbragt utallige timer – både med og uten baby. Her er det sofaer, båser, langbord, kortbord, vindusbord––hva enn du skulle trenge. De som jobber her er også som regel ganske trivelige. På høyttaleren spiller de jazz eller noe annet ålreit, og er du sulten kan du bestille bakervarer (selv om de ofte er tomme litt utover ettermiddagen) eller sandwicher med mye fancy på. Er du kaffedrikker kommer du aller mest til å sette pris på den gratise påfyllen du får – den er nemlig ikke enkel å finne her i Oslo! Koppen den serveres i er litt for tjukk i kantene for min smak (ja, jeg mener det), men det kan jeg leve med. Skatten har blitt stedet jeg alltid drar til når jeg har noen timer til overs.

Starbucks | Aker brygge

Jeg må innrømme at det ligger langt inne å anbefale en kjedekafé som Starbucks, men for ikke lenge siden befant jeg meg på Aker brygge med halvannen time å kaste bort, og jeg googlet etter en kafé å sette meg på (oooorker ikke Espresso House of Death, seriøst). Jeg visste ikke at det var en Starbucks på Aker brygge engang, men siden den jeg originalt tenkte å sette meg var mer restaurant, endte jeg opp her. Og vet dere hva? Det var slettes ikke så ille.

MESH | Spikersuppa

Vi kommer ikke unna MESH, dronninga av alle kafékontor. MESH er jo egentlig et coworking space, men de har også en tilhørende svær kafé med både mat, kaffe og fancy brus du ikke kan uttale navnet på. Her finner du garantert likesinnede kafékontorentusiaster, så ingen stygge blikk å dodge.

Har du en annen favoritt enn de som står på lista? Del med oss i kommentarfeltet!

CTA: 53 blogginnlegg for 2020. Bygg merkevare og tillit.
CategoriesUkategorisert
Carina Behrens

Carina Behrens har drevet med blogging og sosiale medier siden starten av internettet. Hun er utdannet journalist, men jobber som seniorkonsulent i et inbound markedsføringsbyrå.

  1. Pingback:Søkemotoroptimalisering for nybegynnere | Bloggbar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *