S

Slik forhåndsviser du blogginnlegget til noen som ikke har tilgang til siden (WordPress)

Kvinne med MacBook Pro.

Har du noen gang lagt inn et blogginnlegg på bloggen din, fiksa bilde og mellomtitler og lenker og det hele, og så bare, ÅÅÅÅ, skulle ønske noen kunne kvalitetssikre det her før det går ut til hele verden? Ja, samme her.

Heldigvis finnes det en plugin (utvidelse) for akkurat det der. Den lar deg forhåndsvise blogginnlegg som ikke enda er publisert.

Slik går du frem:

Gå til Utvidelser > Legg til ny (eller Plugins > Add New, om du har engelsk oppsett).
Søk etter Public Post Preview og installer, deretter aktiver.
Huk av avsjekksboksen «Aktiver offentlig forhåndsvisning».

Da vil det dukke opp en lenke du kan dele med personen du ønsker skal se på innlegget ditt. Når du vil kan du avhuke boksen for å gjøre lenken inaktiv, slik at blogginnlegget igjen er usynlig for omverdenen. (Glemmer du å avsjekke vil forhåndsvisningen bli deaktivert automatisk etter 48 timer.)

Selv om dette er en av de enkleste utvidelsene jeg har vært borte i, er det også en av de smarteste. Når en sitter og jobber alene med noe er det fort gjort å bli blind på sitt eget arbeid. Derfor ønsker jeg stadig at noen tar en kikk på innholdet og gir meg en ekstern tommel opp. Du kan også bruke den om du er usikker på hvordan innholdet vil se ut i andre nettlesere eller om det ser bra ut på mobil. Eller, om du for eksempel skal publisere innhold skrevet av noen andre — da er det alltid ålreit å ha vist innlegget til dem først.

Dette er en sånn utvidelse du aldri visste du trengte. Håper du får god nytte av den!

CTA: 53 blogginnlegg for 2020. Bygg merkevare og tillit.
CategoriesUkategorisert
Carina Behrens

Carina Behrens har drevet med blogging og sosiale medier siden starten av internettet. Hun er utdannet journalist, men jobber som seniorkonsulent i et inbound markedsføringsbyrå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *