P

På tide med en vårrengjøring av bloggen? Her starter du

Bloggvedlikehold - Bloggbar

Aah, vedlikehold. Synonymt med å male hus og luke i hagen. Synonymt med kjedelig. Ja, vedlikehold kan være skikkelig kjedelig, men det som er fint med vedlikehold er at det er repeterende arbeid, som ikke nødvendigvis krever så mye konsentrasjon.

Bloggvedlikehold er derfor perfekt å styre med på en dag hvor du helst bare vil sitte i sofaen og se dokumentarer. Eller Netflix eller HBO. Whatever floats your boat. Bloggvedlikehold egner seg godt som multitasking. Og her er noen ideer til hvor du kan starte:

Slett gamle innlegg

Om du har blogget lenge har du antakelig en god del innlegg langt tilbake i arkivet som ikke lenger passer bloggkonseptet ditt, eller som du rett og slett bare ikke ønsker å ha liggende i historikken lenger. Bla deg tilbake og slett unna innleggene du ikke lenger ønsker skal være en del av bloggen din.

Gå gjennom kladdene dine

Kladdseksjonen kan være et skikkelig bra verktøy, og fungere som et bibliotek med ferdigskrevne innlegg du kan publisere når det passer. Men du får ikke utnyttet det skikkelig om det ligger masse halvskrevne tekster fra 2012 der. Så ta en runde og slett unna de tingene du vet du aldri kommer til å benytte.

Stine Friis, bloggvedlikehold - Bloggbar
Stine Friis har en bachelor i tekst fra Westerdals og er utdannet kreativ merkekommunikatør fra NKF. Hun har blogget i ti år.

Fiks bildebiblioteket

Har du mange bilder som heter «skjermbilde2015.12.02.15:56.jpeg» liggende? Om du ikke navngir bildene med en gang du legger dem inn i et blogginnlegg, og ikke fyller ut alt-teksten, kommer du aldri til å finne dem igjen om du skulle ville bruke de igjen. Bilder med unyttige titler er heller ikke bra for SEO (de burde ha noe med fokuset på innlegget å gjøre). Å ha et velfungerende bildebibliotek er rett og slett utrolig deilig.

Med det samme du er i bildebiblioteket bør du også redusere bildestrørrelsene der det er nødvendig. Tunge, store filer øker tiden det tar å laste inn bloggen din – og ingen liker å vente på ting som laster. Bildene bør ikke være mye mer enn 500kb, og helst omkring 100–200kb.

Sjekk om du har den beste avtalen for bloggen din

Husker du hvor mye du betaler for bloggdomene og webhotell i året? Ikke jeg heller. Akkurat som med mobilabonnementet ditt er det kjekt å sjekke at du har den beste avtalen mulig for bloggen din. Kanskje fins det avtaler som gir deg mer for pengene, bedre kundeservice eller egen bloggmail inkludert i prisen.

Fiks småting i designet ditt

Alltid irritert deg over at menyen ikke har akkurat den fonten du kunne tenke deg, eller innsett at Om-siden din er utdatert? Bruk en time eller to på å researche og skrive om – og fiks opp alle de små buggene du aldri har tid til å fikse ellers.

Sjekk hvilke utvidelser du faktisk bruker

Det er ingen grunn til å beholde utvidelser (plugins) som ikke er i bruk, så fjern de du ikke lenger benytter – og de som har vært deaktivert i månedsvis.

Jada. Vedlikehold er kjedelig. Men tenk så fint det blir når du har en velfungerende kladdfunksjon, et bildebibliotek du faktisk kan søke i og en blogg som bruker litt mindre tid på å laste inn. Det blir som å legge seg i nyvasket sengetøy på et soverom som lukter grønnsåpe – i tillegg til at du er nydusjet!

Hva er dine beste rengjøringstips?

Dette blogginnlegget er skrevet av Stine Friis. Republisert og redigert med tillatelse.

Bilde av Thought Catalog.

 

CategoriesTeknisk
  1. Lene says:

    Gratulerer med nytt design på bloggen! Og takk for mange gode tips i dette innlegget ?? Kjempelurt med en opprydning av og til, særlig i kladd-listen hehe ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *