A

Anatomien bak et perfekt blogginnlegg

Perfekt blogginnlegg - Bloggbar

Det er faktisk ikke så komplisert å lage et perfekt blogginnlegg – uavhengig av innholdet i teksten.

Det finnes mange tips og triks du kan ta i bruk for å engasjere leserne dine og få dem til å bli på nettsiden din lengre. Ved å ha disse enkle tipsene i bakhodet neste gang du blogger, vil både nettsiden og innholdet ditt bli mer innbydende.

Jim Carrey skriver perfekt blogginnlegg - Bloggbar

En god tittel

Å skrive en god tittel er vanskelig. Jeg tror kanskje det er noe av det vanskeligste jeg gjør når det kommer til skriving, og det har tatt meg mange år å forstå hva som er en god tittel. Men, det er egentlig ganske enkelt: en tittel skal avsløre hva leseren får av å trykke seg inn på den. Er tittelen for vag, vil det ikke fange interessen til de relevante leserne (og det er disse du vil ha, for det er disse som kommer tilbake). Men om tittelen lover for mye, kan du risikere atleseren vil bli skuffet om de ikke får det de har blitt lovet.

Tips: Bruk tall og parantes, still spørsmål, hold det kort (visstnok er mellom 8-14 ord den mest delevennlige lengden), spør noen om det fenger.

300 ord eller mer

Google legger deg høyere opp i søk om du har tekster på 300 eller flere ord. Dette fordi det er enklere å tilby leseren noe av ekte verdi om teksten er har litt lengde. Og det stemmer nok. Et perfekt blogginnlegg er langt nok til å tilby noe av verdi for de som leser det, samtidig som det vet å stoppe når det som skal bli sagt er sagt.

Tips: Få noen til å lese igjennom teksten din. Kommer du til poenget raskt nok? Har du utelatt informasjon som burde vært med? Kan du fordype noe, og fjerne noe annet?

Seinfeldt glade for et perfekt blogginnlegg - Bloggbar

Avsnitt og mellomtitler

Å dele opp teksten din i avsnitt med relevante mellomtitler, vil gjøre innlegget ditt mer oversiktlig og dermed lettere å lese. Det gir også leseren en mulighet til å raskt hoppe til punktet relevant for dem. Jeg mener ikke at du skal ha en ny mellomtittel for hver andre setning du skriver, men der det faller seg naturlig.

Tips: Kan innlegget ditt skrives som en liste, gjør det. Sjansen er større for at leserne vil lese gjennom hele innlegget om det er delt opp i relevante punkter.

Gode bilder

Det skal ikke mye til for å gjøre et bilde bra. Du trenger verken dyrt eller spesielt bra utstyr, ofte er det nok med bra lys og et mobilkamera. Men det viktigste er nesten bare at bildet er like bredt som teksten. Symmetri kan fikse det aller meste.

Tips: Om du absolutt ikke kan eller har mulighet til ta bilder, finnes det en haug med gode gratisalternativer der ute.

Andre elementer

Det finnes mange elementer som kan bidra til at teksten din vil bli bedre likt blant leserne, og det handler egentlig i det store og hele om å bryte opp teksten slik at den ikke blir så overveldende ved første øyekast.

Tips: Ta i bruk bilder, videoer, punktlister, illustrasjoner og tekstbokser/sitater for å bryte opp.

Hva er ditt beste tips for å få til et perfekt blogginnlegg?

 

Bilde av Carl Heyerdahl på Unsplash.

 

CategoriesUkategorisert
 1. HP says:

  Hei!
  Greie tips du kommer med, og selv om jeg per i dag ikke oppfyller alle punktene du tipser om, så dekker jeg flere av dem. Begynte å blogge(på nytt) for en snau uke siden. Men har et spørsmål her, om du bruker WordPress, hva heter den nyhetsbrev-plugin du bruker? Den gule baren nederst på siden.

  På forhånd takk! Ta gjerne en titt på siden min også ?

  1. Heisann. Takk for kommentar! Jeg bruker Mailchimp, og har lagt til to plugins: Mailchimp for WordPress + Mailchimp for WordPress Top Bar (for å få den til å ligge som den gjør på siden).

   Så gøy at du har begynt å blogge igjen, masse lykke til ? Det ser bra ut, men tror du kunne gagnet av å ha tekstområdet litt smalere, for oss som leser på desktop.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *