Søk her

14 skrekkfilmer for deg som elsker skrekkfilm

Jeg liker ikke Halloween, men jeg elsker skrekkfilmer. Det er noe med nervene både før, under og etter, som gir et helt unikt rush, ulikt noe annet jeg har opplevd.

Så nå skal jeg dele noen av mine absolutte favoritter (jeg sier noen fordi jeg garantert har glemt et par). Og her er det mye forskjellig. Skremmende, imponerende, underholdende, you name it. Her er noen av de mest unike, skremmende, marerittvekkende, ekleste skrekkfilmene jeg har sett:

The Strangers (2008)

En av mine favoritter, som jeg faktisk så for første gang alene hjemme en Halloween-kveld. Nå kommer det snart en toer også – jeg gleder meg!

Insidious (2010)

Skrekkfilmer er alltid mye eklere når det er barn involvert. Denne er kanskje litt sær, men den har noen tvister som garantert gjør den verdt det til slutt.

Funny Games (2007)

Denne filmen er utrolig bra, men også utrolig ekkel og rett og slett litt vanskelig å se.

Get Out (2017)

Denne så jeg da jeg var i New York, på en kino som serverte både burgere og øl. Veldig kreativ og veldig bra.

The Autopsy of Jane Doe (2016)

André Øvredal klarer endelig å bevise at norske regissører som prøver seg i utlandet ikke nødvendigvis trenger å være dårlige.

Lights Out (2016)

Jeg vet at mange syntes denne ble litt flåsete, men jeg har fortsatt hjørner av leiligheten jeg ikke klarer å se direkte på.

Sinister (2012)

Den aller første skrekkfilmen Ethan Hawke var med i. Det skulle skjedd tidligere. Da jeg så den for andre gang var den endra bedre enn den første.

American Psycho (2000)

Denne filmen er bare så syk at den må sees. Tåler du ikke blod? Hold deg langt unna.

The Babadook (2014)

Denne likte jeg veldig, veldig godt. Spesielt gutten som spiller barnet i filmen. Og den fikk meg virkelig til å tenke til slutt. Det kan du ikke si om alle skrekkfilmer, akkurat.

The Others (2001)

God «gammel» klassiker. En film som gir deg mer frysninger enn noe annet, men for noen frysninger.

The Purge (2013)

Det er noe med meg og disse «home invasion»-filmene, de når meg rett i hjarterota. Likte konseptet til denne utrolig godt.

Urban Legend (1998)

Jeg kan ikke lage en liste over skrekkfilmer og ikke inkludere en 90-tallsfilm. Denne er kanskje ikke så kjent for alle, men både Joshua Jackson og Jared Leto dukker opp, så den kan jo egentlig ikke gå feil.

It Follows (2015)

En av de kuleste filmene på lista. Veldig original, med et noe merkelig konsept som kunne blitt utrolig dårlig, men som funker overraskende bra.

The Conjuring (2013)

Det går jo ikke an å liste opp skrekkfilmer uten å snakke om «The Conjuring».

Bonus: Michael Jacksons «Thriller» (1982)

Verdt å nevne: The Shining (1980), The Blair Witch Project (1999), The Silence of the Lambs (1991), The Witch (2015), Paranormal Activity (2007), IT (2017), The Grudge (2004), The Ring (2002).

Er det noen av disse du ikke har sett? Har du en favoritt som ikke er på lista? Del med oss!

Carina Behrens

Carina Behrens har drevet med blogging og sosiale medier siden starten av internettet. Hun er utdannet journalist, erfaren blogger og skribent, og jobber med inbound marketing som konsulent (innhold og SEO). Blogger privat på carinabehrens.com.

2 Comments
 1. Glenn Valen-Utvil

  24. januar 2018 20:25

  Digger grøssere selv, som de også ble kalt i gamle dager. Flere gode filmer og tips. Ikke enig med alle, men sånn skal det jo være! 🙂 Bra blogg forresten, selvom jeg får litt dårlig samvittighet og samtidig kjenner det klør i fingrene etter å skrive litt blogg igjen.

  • Carina Behrens

   26. januar 2018 11:52

   Nei, vi kan jo ikke alle være enige, og spesielt grøssere er jo en vanskelig sjanger ? Og tusen takk, så hyggelig at du liker den! Kjenner jeg trenger å «step up» bloggegamet selv, og få ut innhold litt oftere. Men om du vil blogge: blogg! En trenger jo ikke alltid ha en spesifikk plan for alt.

Legg igjen en kommentar