Søk her

6 måter å bli inspirert på når du egentlig bare uggghhhhhhh

Jeg er typ dronningen av uinspirert, så tro meg når jeg sier at the struggle is real. Her har jeg derfor samlet noen av de tingene som funker aller best for meg når jeg trenger å dra meg selv ut av selvmedlidenheten.

Problemet med å være uinspirert, er at vi ofte også blir for uinspirerte til å prøve. Det er lett å gi opp, synes synd på seg selv, og vente på at inspirasjonen skal komme tilbake. Dessverre har de fleste av oss alt for liten tid til å vente. Så ta deg tid til å teste disse tipsene, og finn ut hvilket som passer best for deg.

1 | Få deg en sparringspartner

Å ha noen å lufte ideer, frustrasjoner og tanker med, er utrolig givende og ekstremt viktig, uavhengig av hva du driver med. Å få satt ord på tingene som står i veien for inspirasjonen, vil ofte hjelpe på å finne løsninger. Ikke minst kan du få innspill du kanskje ikke har tenkt på tidligere, og på denne måten se ting i et annet lys. Denne måten å jobbe på er ofte mer enn nok for å løsne den inspirasjonsknuten.

2 | Bli medlem av forumer og Facebook-grupper

Men det er ikke sånn at mennesker med de samme interessene som deg vokser på trær. Men jeg har gode nyheter til deg: internett. På internett finnes det hundrevis, tusenvis, av mennesker som sitter med de samme interessene som deg, de samme frustrasjonene og de samme spørsmålene. Utvalgte forumer og grupper på Facebook kan være en strålende arena å bli kjent med andre personer som liker akkurat det samme som deg – og gladelig blir med på en god diskusjon om temaet.

Selv er jeg glad i grupper som BloggKollektivet og Ambisiøse bloggere med Blogg bedre. Jeg har også startet min egen gruppe, der jeg håper vi kan bli et lite samfunn av bloggere som kan hjelpe og inspirere hverandre. Den heter Bloggbar med Carina Behrens.

3 | Reis et annet sted

Det trenger ikke være en langhelg til London, eller en uke på Mallorca. Besøk en ny bydel, gå en tur i skogen, ta en ukjent buss til endestoppet. Å gå veier du ikke har gått før er med på å øke tilstedeværelsen din og vekker nysgjerrigheten og dermed også inspirasjonen. Nye sanser får kjørt seg, og nye inntrykk vil forme tankene.

4 | Les artikler om temaene du interesserer deg

Jeg bruker en desktop-app som heter feedly for å følge med på alle nettsidene som skriver om ting jeg interesserer meg for. Det er en app som holder meg oppdatert på alle artikler skrevet på disse nettsidene. Dermed har jeg alt samlet på ett sted, og kan selv velge hva jeg synes er relevant eller ikke. Litt på samme måte som Bloglovin’, som kanskje flere av dere er kjent med.

5 | Sitt på kafé – alene

Ta med deg notatblokka, boka, dataen, tegnesakene, sysakene, hva enn det skulle måtte være, og gå på kafé. Alene. For meg er det kjempeviktig å komme meg ut av huset med jevne mellomrom. Å sitte hjemme har alt for mange distraksjoner for meg mesteparten av tiden, og det hjelper ekstremt mye å være et sted der disse distraksjonene (TV, rydding, kjøleskap) ikke eksisterer (jeg har konsentrasjonen til en 5-åring).

6 | Gjør noe helt annet – eller ingenting

Og da mener jeg ikke å binge en TV-serie (selv om det er viktig å få sin dose av binging innimellom også), men å gjøre noe helt nytt, noe du ikke har gjort før. Hva med å prøve å fiske? Eller ta en tur til et drivhus? Prøv å leke med leire eller bak en kake – bare gjør noe som tvinger hjernen din til å omstille, tilpasse og kanskje til og med kose seg.

Ja, noen ganger kan det hjelpe å tvinge seg selv til å gjøre det arbeidet du ikke vil gjøre, kanskje vil det til og med løsne, men noen ganger hjelper det også bare gi seg selv litt slack. Slapp av, kos deg, ta en lur. Arbeidet ditt vil fortsatt være der i morgen.

Les også innlegget med 7 vitenskapelig beviste måter å bli mer kreativ på om du trenger litt ekstra inspirasjon.

Bilde av Scott Webb.

Bloggbar med Carina Behrens på Facebook

Carina Behrens

Carina Behrens har drevet med blogging og sosiale medier siden starten av internettet. Hun er utdannet journalist, erfaren blogger og skribent, og jobber med inbound marketing som konsulent (innhold og SEO). Blogger privat på carinabehrens.com.

2 Comments
 1. Martine

  30. oktober 2017 15:41

  Veldig gode tips! Selv elsker jeg å jobbe emd bloggen alene på kafé. Ingenting inspirerer meg mer!

  • Carina Behrens

   30. oktober 2017 16:10

   Helt enig – skulle ønske det var like mange inspirerende kafeer her i Oslo som i London ?

Legg igjen en kommentar