Søk her

8 gratis bloggverktøy jeg bruker hver dag

Det blir ofte sagt at for å tjene penger, må du bruke penger. Men når det kommer til bloggingen finnes det så utrolig mange gode ressurser at du godt kan komme unna med å kun bruke gratis bloggverktøy. Jeg har samlet åtte av de jeg ikke klarer meg uten.

Evernote

«Evernote er et dataprogram som er utviklet for å skrive notater og kladd. Man kan opprette forskjellige notatbøker som kan kategoriseres med ulike titler. Innenfor hver av disse notatbøkene kan man opprette ulike notater for så å dele inn disse notatene videre.» – Wikipedia.

Etter at jeg begynte å bruke Evernote mer jevnlig, har det endret hele måten jeg jobber på. Jeg har appen tilgjengelig på jobben, mobilen og min egen Mac hjemme, og har alt synkronisert. På den måten, når jeg kommer på noe jeg vil skrive om, kan jeg starte et nytt dokument på mobilen og bare skrible ned tankene mine. Så kan jeg fortsette å skrive og utbrodere når jeg kommer hjem. Jeg sitter faktisk og skriver dette blogginnlegget i Evernote. Jeg betaler noen kroner for å kunne synkronisere så mange enheter, men gratisversjonen er akkurat like god!

Personlig kjører jeg det ganske enkelt og greit, men det finnes tusenvis av hacks, så her er det bare å sette det opp som du selv foretrekker. Du kan blant annet lagre artikler fra nettet og gjøre nettsider enklere å lese:

Canva

Å lage grafiske elementer til nettsiden din, eller sosiale medier, har aldri vært så enkelt. Plakater, postkort, Facebook-banner, Instagram-post; hva enn du skulle trenge, du kan lage det på Canva.

Trello

Jeg bruker Trello for å lage en god og oversiktlig publiseringskalender. Veldig enkelt og oversiktlig, og jeg har inntrykk av at jeg gjør det cirka på samme måte som hun her, bare at jeg har delt opp som blogginnlegg / facebook / instagram og nyhetsbrev:

Pocket

Jeg veit ikke med dere, men jeg misliker bokmerker i nettleseren ekstremt mye. Det er kaos og uoversiktlig. Men med Pocket er det mye enklere. Jeg har innstallert appen på alle enhetene mine, og lagt til en Pocket-knapp i nettleseren, så hver gang jeg er inne på en artikkel jeg vil huske til senere, trykker jeg på den knappen og artikkelen legger seg i listen over alle innleggene/nettsidene/videoene jeg har lagret.

Todoist

Jeg er en sucker for apper, og spesielt de som er enkle og fine å se på. Todoist er en slik app. Hva er det? Det er rett og slett en to do-liste. Jeg skriver opp alle gjøremålene mine under diverse tagger, gir meg selv en frist og sjekker den hver dag for å se hva jeg må gjøre. Dette bruker jeg både for jobb og Bloggbar og min egen private blogg.

Se gjerne denne superpedagiske videoen for å se hvordan det funker:

feedly

Med feedly er jeg hele tiden oppdatert på nettsidene jeg ønsker å holde meg oppdatert på. Det er så enkelt som at jeg følger de nettsidene jeg vil, og hver gang de legger ut noe nytt dukker det opp i feedly-appen (på desktop – bruker ikke denne på mobil). Her kan du også dele opp i temaer, og legge diverse blogger under disse. På denne måten holder jeg meg oppdatert på bransjen jeg jobber i og lærer stadig nye ting om blogging og lignende, fordi jeg alltid får servert siste nytt (når jeg husker å sjekke).

Skillshare

Dette er en ny(de)lig oppdagelse, som jeg tror jeg kommer til å bruke mye fremover. Det er rett og slett folk som kan noe om noe, og lager videokurs om det. Det finnes både korte og lange kurs, gode og mindre gode, så det er bare å velge og vrake. Det er mulig å betale for å bli premiummedlem og dermed få tilgang til mange flere kurs, men enn så lenge er jeg på gratisversjonen. Her er det bare å starte å søke på temaer du interesserer deg for, og velge «Free» så du får opp de du kan se helt gratis. Her er noe for alle!

Denne anmeldelsen synes jeg beskriver tjenesten veldig godt:

Google Analytics

Selv om jeg bruker pluginen Jetpack for å få enkel tilgang til enkel statistikk (jeg bruker WordPress.org), er Google Analytics gull når jeg vil gå litt mer i dybden på trafikken min. Hvor kommer dere fra? Hva leser dere? Hvor lenge blir dere på siden min? Her kan jeg snoke skikkelig, og det er gøy – men mest nyttig. Ved å bli enda bedre kjent med dere, kan jeg også bli flinkere til å levere det dere faktisk vil ha.

Det kan være litt tricky å komme i gang, men se denne guiden, så blir du en statistikknerd in no time:

Har du et gratis bloggverktøy du ikke klarer deg uten, som ikke er nevnt her? Del i kommentarfeltet!

Headerbilde av Bench Accounting via Stocksnap.

Carina Behrens

Carina Behrens har drevet med blogging og sosiale medier siden starten av internettet. Hun er utdannet journalist, erfaren blogger og skribent, og jobber med inbound marketing som konsulent (innhold og SEO). Blogger privat på carinabehrens.com.

6 Comments
 1. Lene Gunvaldsen

  24. september 2017 11:25

  Takk for godt innlegg! Gratisverktøy er alltid digg, og jeg bruker flere av dem du nevner her ? I tillegg er jeg helt avhengig av Dropbox, og forhåndsplanleggingsverktøy til sosiale medier, som Planoly og Buffer. Det finnes så mange gode hjelpemidler!

  • Carina Behrens

   24. september 2017 15:32

   Jeg har aldri klart å vende meg til slike planleggingsverktøy, men må nok bare lære meg å like dem etter hvert, for å gjøre livet enklere ?

 2. Gaute Holmin

  24. september 2017 12:07

  For bilderedigering; pixlr.com/editor

  Gratis webbasert bildebehandling som er mer enn godt nok for web.

  • Carina Behrens

   24. september 2017 15:31

   Pixlr er jeg veldig glad i, godt tips!

 3. Guro

  29. september 2017 13:31

  Elsker Canva og har brukt det masse etter at jeg oppdaget det via din personlige blogg! Har f.eks. laget logo til kaféen jeg jobber med å åpne der og vurderer å bruke det til andre ting som har med kaféen å gjøre etter hvert.

  Ellers er jeg glad i ipiccy for bilderedigering. Vet ikke hvor bra det er for proffer, men for meg som bare kan grunnleggende videoredigering er det topp!

  • Carina Behrens

   29. september 2017 15:17

   Wow, så utrolig kult at du har fått SÅ mye nytte ut av Canva ? Og så utrolig spennende med egen kafé, masse lykke til!

Legg igjen en kommentar