Søk her

De 5 beste kafékontorene i Oslo

Er du en av de som blir mer produktive av å komme deg ut av huset? Ut av joggebuksa, inn i en genser uten bologneseflekker fra kvelden før, rett og slett ut blant folk? Sjæl!

Hovedbilde tatt av Inger Marie Grini – Heimatt.

Men det nytter jo ikke å gå på hvilken som helst kafé. Å sitte et sted der de ansatte med jevne mellomrom skuler bort på deg fordi du tar opp plass og kun kjøper en kaffe i ny og ne, er ikke et spesielt inspirerende og produktivt arbeidsmiljø.

Jeg får alltid mye mer gjort når jeg sitter på kafékontor, og har derfor aktivt søkt opp de aller beste i Oslo. Og de aller beste har jeg garantert klart å finne. Her er mine fem favoritter:

Pust | Majorstua

Pust - Bloggbar
Bilde lånt av Pust på Facebook.

Pust har blitt mitt go-to de gangene jeg har mulighet til å dra på dagtid, da de stenger 17 alle dager (bortsett fra torsdager). Men det er nettopp det som er så digg – Pust er laget for studenter og andre som trenger et sted å jobbe på dagtid. Så det er alltid en haug med folk som sitter med nesa i en bok, musikk på øra og et åpent dokument på laptopen. På Pust er det alltid et miljø som oppmuntrer til god arbeidsflyt og kreativitet. Dessuten har de den beste sjokoladecroissanten jeg noen gang har smakt. NOEN GANG.

Tøyen Startup Village | Tøyen

Tøyen Startup Village - Bloggbar
Bilde lånt av Tøyen Startup Village.

Det er bare en uke siden jeg var på Tøyen Startup Village for første gang, og jeg hadde ikke lyst til å dra derfra. En god blanding av små og store bord, folk som jobber med sitt, folk som idémyldrer og diskuterer. Her må du kanskje dele bord med fremmede, og det er helt greit. Den vanlige svarte kaffen kommer i en fancy kanne og smaker litt funky, men det er også helt greit. Neste gang kjøper jeg bare noe annet.

Heimatt | Heimdalsgata

Heimatt - Bloggbar
Bilde tatt av Inger Marie Grini, hentet fra Heimatt på Facebook.

Jeg var innom Heimatt en gang, fordi jeg så på deres egen Facebook-side at de oppfordret studenter og andre til å komme og jobbe. Da jeg kom dit var det så klart så fullt av folk at jeg ikke fikk plass. Men det var superkoselig der (bare se på bildet liksom), og jeg fikk inntrykk av at det var en veldig god arbeidsatmosfære. Garantert en plass jeg kommer til å sjekke ut igjen – jeg må bare komme litt tidligere på dagen.

Sentralen | Sentrum

Sentralen kafé - Bloggbar
Bilde lånt av Sentralen.

Den nyeste favoritten på lista. Lokalet var tidligere en bank, så Sentralen er både grandiost og imponerende – sånn utseendemessig. Det føles som du går inn i noe historisk. Det finnes både restaurant og kafé, og i kaféområdet kan du visstnok sitte helt frem til midnatt, uten stygge blikk fra de ansatte. Det finnes kafeteria og egne rom til leie også, om du skulle ønske det, så her kan du ta det avslappede kafékontoret ett steg lenger!

Kulturhuset | Youngstorget

Kulturhuset - Bloggbar
Bilde lånt av Kulturhuset, foto av Jan Khür.

Dette er stedet alle går til, virker det som, og likevel klarer jeg alltid å finne en ledig plass. God atmosfære, kule folk og god kaffe. Det eneste problemet jeg har med Kulturhuset er at det noen ganger kan føles som mer en bar enn kafé. Det kan fort bli mange rundt deg som drikker øl og blir mer og mer høylytte, og selv om stemningen så klart er kjempegod, er det kanskje ikke det mest arbeidsvennlige miljøet å være i alltid.

Få også med deg hvilke fem bloggbare kafeer Thea fra Life of Oslo liker aller best.

Har du en annen favoritt enn de som står på lista? Del tipset ditt med oss i kommentarfeltet!

Bloggbar med Carina Behrens på Facebook

Carina Behrens

Carina Behrens har drevet med blogging og sosiale medier siden starten av internettet. Hun er utdannet journalist, erfaren blogger og skribent, og jobber med inbound marketing som konsulent (innhold og SEO). Blogger privat på carinabehrens.com.

3 Comments
 1. Martine

  22. mars 2018 17:46

  Oioi, Oslo virker ikke så halvgærnt nå. Så mange koselige kafeer!

  • Carina

   23. mars 2018 13:00

   Det begynner virkelig å komme seg altså ?

 2. Milla

  26. mars 2018 12:11

  Skulle ønske jeg bodde i Oslo, av og til.

Legg igjen en kommentar