Søk her

7 bøker å varme deg på i høstkulda

Finn fram pleddet og den overdrevent store tekoppen, nå skal det leses! Her får du sju boktips som passer perfekt som underholdning og virkelighetsflukt i høstmørket.

 

Personar du kanskje kjenner - Bøker å lese i høst - Bloggbar«Personar du kanskje kjenner» av Synnøve Macody Lund

Dette er et av de mest lettleste og underholdende bidragene i sjangeren ”norsk samtidslitteratur om folk som ikke helt finner sin plass”. Som tittelen hinter om, handler dette om helt vanlige mennesker med helt vanlige problemer. Likevel er det aldri kjedelig, og Macody Lund vet å underholde med både språk og handling. En lett og kul leseropplevelse til ruskete høstkvelder.

Alt jeg ikke sa - Bøker å lese i høst - Bloggbar«Alt jeg ikke sa» av Celeste Ng

«Lydia is dead. But they don’t know this yet.» Sånn åpner originalversjonen av denne rørende og stemningsfulle thrilleren, satt i en småby i Ohio, USA på slutten av 70-tallet. Selv om alle thrillerelementene er til stede, er dette mer en solid og dypttrengende familieroman, enn en heseblesende jakt på en løsning. Alt jeg ikke sa gjør vondt i hjertet, men det gjør alle de beste bøkene.

Stallo - Bøker å lese i høst - Bloggbar«Stallo» av Stefan Spjut

I denne magiske spenningsromanen må helt vanlige folk forholde seg til at folkeeventyrene kan ha hatt et snev av sannhet i seg. Her snakker vi en vellykket blanding av krim og fantasy, i det som er en av Nordens aller mest spennende bøker noensinne. For hva gjør du egentlig, når du ser noe som rett og slett ikke kan være sant?

 

Jeg nekter å tenke - Bøker å lese i høst - Bloggbar«Jeg nekter å tenke» av Lotta Elstad

I et parallelt univers, eller kanskje bare i et framtidig Norge, har det blitt obligatorisk med tre dagers tenketid før man får lov til å ta abort. I Jeg nekter å tenke gjør hovedpersonen Hedda nettopp dét ‒ hun nekter å tenke. Hun prøver, i alle fall. Romanen er tankevekkende og morsom, og det er ikke uten grunn at dette er høstens store feministsnakkis.
Skribenten har fått leseeksemplar av denne boken fra forlaget.

Alle sjelers natt - Bøker å lese i høst - Bloggbar«Alle sjelers natt» av Deborah Harkness

Alle sjelers natt er Twilight for voksne. Handlingen er mer spennende, figurene er bedre og ikke minst: romantikken heitere. Vi snakker den klassiske kombinasjonen menneskekvinne + vampyrmann, men heldigvis får hovedpersonen vår lov til å ha en personlighet utover det å være vampyråte. Dette er en murstein av en bok, så her har du heksemysterier og vampyrintriger til langt uti oktober.

The Power - Bøker å lese i høst - Bloggbar«The Power» av Naomi Alderman

Hva hadde egentlig skjedd om kvinner utviklet en slags superkraft som gjorde dem fysisk overlegne menn? The Power er spekulativ sci-fi på sitt aller, aller beste, og leverer både når det kommer til premiss og gjennomføring. Den er lettlest, spennende og ekstremt fengende. Perfekt som hardtslående underholdning, men vær obs på at den inneholder grov, seksualisert vold. En av mine yndlingsbøker noen sinne.

Den andre kvinnen - Bøker å lese i høst - Bloggbar«Den andre kvinnen» av Therese Bohman

Ung kvinne møter gift, eldre mann. Du tror kanskje du har hørt det før, men Den andre kvinnen er god og leseverdig nettopp fordi den kaster lys i kjente kroker ‒ og avdekker noe helt nytt. Hovedpersonen i Den andre kvinnen er en eksperimentør, en som leker seg med de ulike stereotypene man som ung kvinne er forventet å oppfylle. Gjennom en underholdende rammefortelling, kommenterer Bohman kjønn og klasse på en tankevekkende og kreativ måte, som satt i meg lenge etter at jeg var ferdig med siste side.

 

Skrevet av Siri Vilberg, som står bak En slags bokklubb. Bilde av Anthony Tran.

Gjesteskribent

Denne artikkelen er skrevet av en gjesteskribent. Er du interessert i å bidra? Vi vil gjerne høre fra deg. Ta kontakt!

6 Comments
 1. Martine

  22. september 2017 13:39

  Jeg leser The Power nå, og den er så bra! Jeg leser utrolig treigt da, siden livet er så hektisk for tiden, men jeg liker den skikkelig godt.

  • Carina Behrens

   26. september 2017 12:35

   Oi, beklager sent svar her. Men, I feel ya. Prøver å lese litt hver eneste kveld, men i det siste har det ofte skjedd at jeg bare orker tre/fire sider før jeg må legge den fra meg og bare sove. Så har jeg andre perioder hvor jeg leser masse. Så det går opp i opp ?

 2. Maja

  1. oktober 2017 15:21

  Det er så mange av disse jeg vil lese! Håper på å kanskje få lest litt mer i juleferien. Nå er det kun pensum som får plass, selv om jeg leser mye bra litteratur på skolen også ?

  • Carina Behrens

   3. oktober 2017 20:17

   Det er jo nesten så en nyter ferier og sånn ENDA mer når en får lov til å bruke de på valgfrie bøker. Det er noe helt eget med valgfrie bøker ?

 3. Elin

  2. oktober 2017 22:10

  Jeg husker jeg leste Alle sjelers natt for lenge siden og jeg likte boka godt. En bra leseopplevelse nå i høstmørket 🙂

  • Carina Behrens

   3. oktober 2017 20:17

   Spennende. Gleder meg til å få sjekket den ut!

Legg igjen en kommentar