6 nøkkeltips for å skape din egen suksess

Skape din egen suksess - Bloggbar

Er du redd for å gjøre feil? Redd for at noen vil dømme arbeidet ditt? Har du en haug med unnskyldninger for å ikke komme i gang med prosjektet du brenner inne med? Du er ikke alene. Selv om noen av disse tipsene vil virke åpenlyse, er det ofte de mest åpenlyse tipsene vi trenger å høre igjen og igjen og igjen for å komme i gang.

1 | Start et sted

Du kommer aldri til å kunne drive med det du elsker mest om du ikke tør å begynne. En påstand som ofte går igjen når jeg blir med på kurs eller laster ned en e-bok fra de som kan tingene jeg vil lære mer om, er at de da de startet hadde de ikke peiling på hva de drev med. De ante ikke hva de drev med! Hvor befriende er ikke det å høre? Vi trenger ikke være eksperter med en gang, og alt trenger ikke være perfekt fra første stund. Så våg å sette i gang, selv om du ikke har peiling. Du trenger ikke å ha peiling, du må bare være modig nok til å late som du har det.

«If you don’t build your dream, someone will hire you to build theirs.» ~ Unknown

2 | Be om hjelp

Få folk til å lese over det du har skrevet, få noen til å se over designet du har laget, hjemmesiden du skal bruke. Ser det bra ut, er det intuitivt? Er det skrivefeil? Ikke la stoltheten din stå i veien for å be om tilbakemeldinger. Det er bedre å bli gjort oppmerksom på utfordringer før det går live, og det skader merkevaren du prøver å bygge.

3 | Våg å bruke penger

Skal du lage en nettside for prosjektet ditt, og du ikke kan noe om nettsider, er det kanskje ikke så dumt å kjøpe et design? Kanskje blir du tatt mer seriøs om du har et eget domene (.no) enn om du lager en blogg på blogg.no? Jeg sier ikke at å komme i gang med et prosjekt trenger å koste deg dyre dommer, men det er visse ting du rett og slett burde bruke noen kroner på, mest sannsynlig. Trenger du for eksempel nytt utstyr, for å gjøre arbeidet ditt bedre? Det vil lønne seg i lengden å investere i deg selv.

4 | Ta deg tid

Jeg utsatte å begynne med mitt drømmeprosjekt, denne nettsiden, fordi jeg ikke hadde tid eller energi. Når jeg kom hjem fra jobb hadde jeg enten andre planer eller jeg var for sliten til å gjøre noe som helst. Men, det er ikke sånn du skaper lykke – eller suksess. Om du har et prosjekt du brenner inne med, må du ta deg tid. Stå opp tidligere, legg deg senere, avlys planer, dropp å se den nye episoden av Game of Thrones (oh yes, I went there).

Det vil aldri være en perfekt tid for deg å begynne, det finnes alltid gode unnskyldninger. Og de fleste av oss har hverken råd eller mulighet til å slutte i jobben vår for å satse 100 prosent på drømmen. Men å være kreativ handler om prioriteringer, og tid er den aller største prioriteringen du rett og slett er nødt til å ta deg tid til.

«You may delay, but time will not.» ~ Benjamin Franklin

5 | Stå på krava

Ikke ta nei for et nei. Så klart, noen ganger er et nei virkelig et nei, men ikke vær redd for å mase. Ikke vær redd for å stå på bakbeina om ingen vil høre om hva prosjektet ditt handler om. Ikke vær redd for å spørre flere ganger om noen vil la seg intervjue, eller om noen vil sponse deg. Noen ganger trenger folk litt overbevisning. Og du trenger å få tykkere hud.

6 | Å feile er bevis på at du prøver

Omfavne feilene du gjør. Deretter lær av dem, og prøv på nytt. En suksesshistorie blir ikke skapt over natta. De «over night»-suksessene du hører om? De har mest sannsynlig prøvd i flere år, før de slo igjennom. Tror du Steve Jobs skapte iPoden på første forsøk? Nope. Han ble til og med sparket fra sitt eget selskap på et tidspunkt…

Om du skal bli suksessrik, må du regne med å feile. Og det er helt greit. Du lærer av dem, og gjør det annerledes neste gang. Og sånn fortsetter du, til du plutselig en dag blir omtalt som en suksesshistorie!

Bilde av Bench Accounting på Stocksnap.

6 kommentarer

  1. 👍🏻 Jeg jobber selv med å bygge opp motet til å starte en YouTube kanal 🙈 Kan bli spennende!

    • Det synes jeg absolutt du skal gjøre! Det er jo så klart skummelt, og det er ikke sikkert det går som du vil med en gang, men du taper mye mer på å IKKE prøve. Prøv deg frem, ta frem kameraet og bare film noe. Liker du det ikke, trenger du jo ikke å legge det ut, og du kan ta det som øvelse i stedet!

      Mitt beste tips: ikke se på deg selv i skjermen, se rett i kameraet 😅

  2. Mange tips til ettertanke her. I den situasjonen jeg er i akkurat nå, var spesielt det første punktet en veldig fin påminnelse. Av og til må man bare kaste seg uti det og starte med noe, selv om man er redd og ikke føler seg helt klar. Blir man noen gang helt klar?

    • Ikke sant?! Noen ganger gjelder det å bare starte – ellers er det fort gjort å strekke ut utsettelsen for evig tid og ende opp med å aldri komme i gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *