Søk her

5 podkaster for bloggere og entreprenører

Jeg har funnet ut at podkaster er en kjempegod kilde for inspirasjon. Jeg hører på de når jeg går tur med hunden, når jeg sitter på bussen, når jeg gjør meg i stand om morgenen. Når som helst. Podkaster gir meg ideer, gjør meg modigere, får meg til å ta over verden. Og det er en digg følelse.

Det finnes noen utrolig dyktige mennesker der ute, som deler av sin erfaring og kunnskap, og jeg suger til meg alt sammen.

Her er fem podkaster for bloggere og entreprenører som inspirerer meg og gjør meg stadig smartere (og modigere):

Goal Digger Podcast - BloggbarGoal Digger | Jenna Kutcher

En av de nyligste jeg startet å høre på, men også en av de jeg har hørt mest på siden. Det som er inspirerende med Jenna Kutcher er at hun virkelig startet fra scratch, med en jobb hun ikke likte og et bruktkamera hun kjøpte på Craigslist (amerikanske versjonen av Finn). Hun har jobbet seg opp fra ingenting, og alle erfaringene hun deler er hennes egne. Derfor er tingene hun snakker om aldri for kompliserte (men heller ikke for enkle). Det Jenna tilbyr er en håndbok i entreprenørskap, og jeg synes alle burde skaffe seg et eksemplar.

Online Marketing Made Easy - BloggbarOnline Marketing Made Easy | Amy Porterfield

Dronningen av digital markedsføring, Amy Porterfield, står bak denne veldig gode, interessante podkasten – som også er en av de mest kjente markedsføringspodkastene som finnes der ute. Her er det intervjuer med eksperter innen bransjen, spennende tips og triks som faktisk er mulig å ta i bruk, samt mange gode råd. Amy Porterfield har blitt en slags guru innen digital markedsføring, og en av de jeg ser mest opp til i bransjen. Hun er rett og slett alt det jeg håper å bli en dag!

Marketing School - BloggbarMarketing School | Neil Patel & Eric Siu

Det jeg elsker med denne er at det er korte episoder som virkelig går rett på sak. Det er ikke alle episodene som kommer til å være like relevante for alle, men mange av de temaene Neil og Eric tar for seg, vil være relevante for de fleste som ønsker å tjene penger ved hjelp av digital markedsføring. Det eneste som irriterer meg med denne, er at det kommer en ny episode nesten hver eneste dag – og jeg klarer ikke å holde tritt.

The Influencer Podcast - BloggbarThe Influencer Podcast  | Julie Solomon

Julie intervjuer noen av de største influencerne vi har i dag. Nylig snakket hun blant annet med Marie Forleo, en av de største navnene innen businesscoaching på nett (det er sant, Oprah sier det). Det er ingen hemmelighet at jeg ikke liker ordet «influencer», men det er ikke til å legge under en stol at det faktisk finnes en haug med folk som faktisk er ekte influencere. Det er disse som er interessante å høre fra, og det er disse Julie Solomon intervjuer. Så jeg tilgir henne bruket av ordet, så lenge hun fortsetter å snakke med de som faktisk har noe vettugt å si! Mye inspirasjon og driv å hente herfra.

Just Keep Blogging - BloggbarJust Keep Blogging | Kim Anderson

Dette er den enkleste podkasten av de på lista, men derfor er den også fin å ha med, den blir som et lite (nødvendig) avbrekk i alt det veldig faglige. Mens de to andre går i dybden av entreprenørskap, tar for seg både det tekniske ved det å jobbe digitalt, samt intervjuer og konkrete råd, er Just Keep Blogging litt mer . . . kosepod. Kim Anderson snakker mer om følelsene rundt blogging, inspirasjon og produktivitet. Hun minner meg om en stereotypisk amerikansk husmor med sørstatsdialekt og evig positivitet. Denne er rett og slett trivelig og lett å høre på, og noen ganger er det akkurat det en har behov for.

Vet du om andre podkaster for bloggere og entreprenører som ikke står på lista? Del med oss i kommentarene!

Se også hvilke inspirerende videoer jeg ser på når jeg trenger en boost!

? Matthew Henry

Bloggbar med Carina Behrens på Facebook

Carina Behrens

Carina Behrens har drevet med blogging og sosiale medier siden starten av internettet. Hun er utdannet journalist, erfaren blogger og skribent, og jobber med inbound marketing som konsulent (innhold og SEO). Blogger privat på carinabehrens.com.

9 Comments
 1. Kristian Dale

  15. mars 2018 19:23

  The Tim Ferriss Show!

  The Gary Vee Audio Experience

  Chase Jarvis Live (Creative Live sin intervju-podcast)

  Ikke alle episoder her er spesifikt om entrepenører, men en stor del av dem er veldig relevante 🙂

  • Carina Behrens

   16. mars 2018 13:14

   Takk for mange gode tips. Har lastet ned Tim Ferriss sin tidligere, så har den i feeden min, men ikke fått meg til å høre noen episoder enda. Skal få sjekket den ut.

   Om det er lov å si det: Gary Vee irriterer meg. Jeg følger han på IG – det får holde ?

  • Kristian Dale

   17. mars 2018 13:21

   Om du skal ha en bra start å Tim Ferris sin, hør episoden med Derek Sivers, A J Jacobs eller Terry Crews 🙂

   Haha, jeg skjønner 100% hvorfor Gary irriterer deg! Tror det er førsteintrykket 95% av mennesker sitter igjen med (inkl meg selv), men så snart man klarer å se forbi det overfladiske som kanskje irriterer, og innser hvor riktig mye av det han sier er, er det utrolig mye verdi å hente i å høre på hva han har å si 🙂

  • Carina Behrens

   19. mars 2018 08:28

   Ja, han er litt mye. Men så en video i helga, som dukket opp på YouTube-feeden min, og jeg må innrømme at jeg likte den. Så jeg skal gi han en ny sjanse ?

 2. Kjersti Holthe

  16. mars 2018 12:02

  Supert med slike tips! Podcast er så praktisk fordi jeg kan høre på dem (nesten) når og hvor som helst. I tillegg finnes det så mange nyttige og inspirerende kanaler. Jeg har hørt en del på Julie Solomon og litt på Amy Porterfield, men de tre andre er nye for meg.

  • Carina Behrens

   16. mars 2018 13:15

   I know, samme her. Derfor jeg liker formatet så godt. Med video blir du så låst til å sitte ned og faktisk følge med.

 3. Milla

  19. mars 2018 17:04

  Utrolig bra tips Carina. Skal definitivt høre på dem en dag!

 4. Christine

  17. april 2018 13:02

  Takk for tips! Har du noen tips til podcaster laget av (helst norske) kommersielle aktører? Har hørt Gjensidige – «Møteplassen» (såklart, heia SuperMarie!) og BikBok – «Life Happens» (etter tips fra Marie).

Legg igjen en kommentar