Noe av det aller viktigste som skal til for å bli en god blogger, er å vite hvor de aller mest Instagram-vennlige kafeene finnes.

Neida. Men når du skriver tekster til bloggen hjemmefra er det veldig lett å la seg distrahere av middagen som skal lages, oppvasken som skal tas og klærne som skal henges opp. Derfor kan det være lurt å ha kjennskap til noen få, gode steder som tilbyr wifi, påfyll på kaffen og en god arbeidsatmosfære. Her følger en liten liste over koselige, små sjapper med lademuligheter og nærmest uendelig tilgang på kaffe.

oslovelo

Oslovelo - Bloggbar
Bildet lånt av Kulinarisk.no.

Hvis du hører til på Grünerløkka eller et sted i nærheten, er den lille kafeen på hjørnet av Seilduksgata å anbefale. Med et enkelt, nedstrippet interiør og rolige melodier fra høyttalerne er dette en av mine absolutte favoritter – spesielt på lørdag morgen, før resten av byen står opp.

Her kan du sitte i ro og mak, få påfyll på kaffen for en billig penge og det er gode muligheter for å lade Mac-en hvis du blir sittende til batteriet går ut. Jeg kan også anbefale å bestille en hjemmelaget lemonade, som mikses mens du ser på (om du vil det, da). Hvis du har drukket deg skjelven på koffein er dette et forfriskende alternativ som kan gi deg ny skriveglede.

Peloton

Peloton sykkelcafé - Bloggbar
Bildet lånt av Whereinoslo.com.

Sykkel er tydeligvis et gjennomgangstema når det gjelder fine kaffebarer som inspirerer til arbeid. Peloton, som ligger i enden av Torggata, er et perfekt sted med sykkelverksted og kaffebar. Her er det også mer enn nok sitteplass, så du kan ha med deg en eller flere bloggvenner for å sitte sammen i stille konsentrasjon.

Siden Peloton også er en bar med et godt drikkeutvalg, er det lurt å velge et tidspunkt som ikke korresponderer med typisk «drikke-øl-med-venner»-tider, men utenfor høytid for slikt er dette et helt perfekt sted som ligger akkurat passe sentralt. Bare pass på at du ikke legger turen dit når det er sykkel-VM!

Ugla

Ugla - Bloggbar
Bildet lånt av Aschehoug.

Aschehoug har åpnet sin egen bok-bar i Kristian Augusts gate, et lite krypinn som er lett å gå forbi hvis du ikke er veldig observant på hvor du skal. Ugla er en møteplass for de som jobber med, eller er spesielt interessert i litteratur, og de har mange spennende arrangementer på kveldstid.

Det er også et sted der det er enkelt å gjemme seg bort, ta med noe å skrive på og med og late som at du skriver en dyp, interessant roman (mens du egentlig lager en liste over topp ti katte-gifs). Ta en tur innom, og fortell i kommentarfeltet hva du synes!

Fuglen

Fuglen - Bloggbar
Bildet lånt av Fuglen.no.

Sykler og fugler – jeg begynner å ane et tema. Fuglen, som ligger ikke langt unna Ugla, er lett å glemme hvis du ikke har vært der ofte nok, men det blir fort en favoritt. Beliggenheten er kanskje ikke perfekt, med Ringveien susende forbi, men her er det både sofaplasser og skrivebord tilgjengelig. Jeg har faktisk ikke testet kaffen der, men drinkmenyen er velprøvd. Blir du lei av å blogge, kan du alltids tekste en venn og ta en drink når innlegget er ferdig skrevet.

Stockfleths Gamlebyen

(eller Prinsens gate, om du vil holde deg i sentrum)

Stockfleths Gamlebyen - Bloggbar
Bildet lånt av Visitoslo.com.

Hvis du befinner deg litt utenfor sentrum, er Stockfleths Gamlebyen et sted å oppsøke. Liker du å holde deg sentralt, derimot, er Stockfleths Prinsens gate heller ikke å forakte. Interiøret begge steder er enkelt, kafeens melodi akkurat passe høy, lydene rundt er ikke øredøvende og de har virkelig byens beste chai latte.

Bare i år tror jeg at jeg har drukket nok chai til å betale for en fulltidsansatt i en måned. Selv har jeg aldri prøvd å skrive i Prinsens gate, men det er bare å gå ned i kjelleren for å finne et godt utvalg med sitteplasser. I Gamlebyen finner du meg støtt og stadig. Her er det lett å sette seg i vinduet og la tankene fare – og inspirasjonen komme!

Supreme Roastworks

Supreme Roastworks - Bloggbar
Bildet lånt av Europeancoffeetrip.com.

OK da, så klarte jeg ikke å begrense listen min til bare 5 steder. Supreme Roastworks på Løkka er det stedet jeg alltid glemmer, men som egentlig er et av de beste stedene å sitte i stillhet. Lokalet er ganske lite, så her er det også lurt å finne en plass tidlig i helgene for å unngå det verste rushet med kaffetørste gjester. PS: De har virkelig god kaffe på Supreme. Vel verdt turen!

Har du noen favoritter som ikke er nevnt her? Legg igjen en kommentar, så skal jeg besøke de så fort jeg får mulighet og skrivelyst!

Kulturhuset er også et fint sted for blogging, men det er også et sted som hele kreative Oslo har lagt sin elsk på. Derfor har jeg valgt å holde Kulturhuset utenfor listen – i denne omgang.

Teksten er skrevet av Thea Fredheim Lian.

Bloggbar med Carina Behrens på Facebook